Back

ⓘ Gazebo. Mazzolini s-a născut în Beirut, Liban, fiul unui diplomat italian și al unei cântărețe americane. A început să ia lecții de chitară de la vârsta de 10 a ..




Gazebo
                                     

ⓘ Gazebo

Mazzolini s-a născut în Beirut, Liban, fiul unui diplomat italian și al unei cântărețe americane. A început să ia lecții de chitară de la vârsta de 10 ani. Mai târziu, a înființat propria sa trupă de rock cu influențe de punk și jazz. În anul 1982, această trupă a fost remarcată de producătorul italian Paul Micioni. Tot în acest an s-a lansat primul său hit, Masterpiece, precum și numele de scenă "Gazebo".

În 1983, Gazebo a lansat cel mai cunoscut cântec al său, "I like Chopin", având linia melodică inspirată din compozițiile lui Frédéric Chopin. A fost vândut în întreaga lume în număr de 8 milioane de exemplare, și a ajuns pe locul 1 din topurile italiene, precum și în alte 15 țări. Apoi, a lansat următorul hit, "Lunatic", care a dat numele primului său album.

În 1997, Gazebo înființat prima sa casă de discuri, cu numele de "Softworks".

De atunci, Mazzolini a lansat mai multe hituri internaționale.

                                     

1. Discografie

Albume

  • 1997 – Viewpoint Softworks
  • 1984 – Telephone Mama Baby Records
  • 1994 – Portrait Giungla-BMG Italy
  • 1989 – Sweet Life Carosello
  • 1983 – Lunatic Baby Records
  • 2013 – I Like. Live! Softworks
  • 2008 – The Syndrone Softworks
  • 1986 – Univision Carosello
  • 2015 – Reset Softworks
  • 2007 – Ladies! The Art Of Remixage Softworks
  • 2000 – Portrait & Viewpoint Softworks
  • 1991 – Scenes From The News Broadcast Lunatic
  • 2016 – Wet Wings Softworks
  • 1988 – The Rainbow Tales Carosello
  • 2018 – Italo by Numbers Softworks

Hituri

  • "Gimmick!" 1983
  • "Coincidence" 1988
  • "The Sun goes down on Milky Way" 1986
  • "Fire" 1991
  • "Telephone Mama" 1984; No. 10 Italia
  • "Queen of Burlesque" 2011
  • "Ladies!" 2007
  • "Trotsky Burger" 1986
  • "I Like Chopin"
  • "Virtual Love" 2008
  • "Dolce Vita" 1989
  • "I like Chopin 91" remix 1991
  • "Give me one day. / Diamonds are forever" 1987
  • "Tears For Galileo" 2006
  • "For Anita" 1985
  • "First!" 1984
  • "Love In Your eyes" 1983
  • "The 14 July" 1991
  • "Lunatic"
  • "Masterpiece"
  • "Masterpiece 2K" remix 2000
                                     

2. Concerte în România

Gazebo a concertat pentru prima dată în România în aprilie 2009. În noiembrie 2010, a fost invitat să cânte pe scena emisiunii ÎnTrecerea anilor, la TVR.

                                     
  • Numele Gazebo se poate referi la: Gazebo cântăreț italian, cunoscut mai ales pentru hitul internațional I like Chopin în amenajarea spațiilor verzi
  • lângă Castelul Špilberk, Cehia. Gazebo - everything Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Foisor Gazebo Encyclopædia Britannica. 11
  • Game 1958 The Mating Game 1959 Kiss Started with a Kiss 1959 The Gazebo 1959 Cry for Happy 1961 1962 Pungașii veseli The Happy Thieves Papa s
  • Dolce vita - Ryan Paris Grazie Roma - Antonello Venditti I like Chopin - Gazebo I want you - Gary Low L anno che verrà - Lucio Dalla Maracaibo - Lu Colombo